Rutes Patrimonials

Poblat Ibèric
Poblat Ibèric
Origen Segle III – I a.C
Recorregut 1 km de perímetre i 2 km d’amplària
Valor turístic Patrimoni Arqueològic i Paisatgístic

Poblat Ibèric 

El Poblat Ibèric es troba per tot el cim del turó conegut com La Creueta Alta, situat a 150 metres sobre el nivell de la mar. Cronològicament, el Poblat Ibèric se situa entre els segles III i I a. de C., i es pot distingir perfectament la muralla que l’envoltava, i restes de torrasses en alguns punts.

Aquest jaciment és per la seua localització, dimensions i característiques defensives un enclavament estratègic de control del riu Xúquer, que era en aquells dies una frontera natural entre dos territoris tan importants com la Contestània en el sud, i l’Edetània en el nord.

Un camí central recorre el poblat de sud a nord, i en algunes zones encara es poden veure els sòcols de les cases. Una característica peculiar del Poblat Ibèric és la gran quantitat de pedres o moles de molí que s’han trobat, quasi totes estaven en el mur que els llauradors feren per delimitar els seus camps d’olivars.

També han trobat la presència de fragments de ceràmica ibèrica de bona qualitat o la presència de ferro en restes d’armes i ormeig de llaurar. Sens dubte, la ruta del Poblat Ibèric és un viatge al passat on tenim l’oportunitat de conèixer part de la història d’Antella.

Poblat Ibèric
Poblat Ibèric
Poblat Ibèric

Podria interessar-te…

Creueta Alta

Creueta Alta

Llavador del Molí

Llavador del Molí

Forns de calç

Forns de calç